- Bruk trendfargene på DIN måte

- slik lyder oppfordringen fra designsjef hos Borge, Eilert Ask. Vårens nyheter innen tapet og tekstil er fulle av farger, og det gjelder å finne sin personlige vri på fargebruken.
Bring sommeren med deg hjem.
Bring sommeren med deg hjem.

De hvite interiørene har forlatt trendene, og nå er det farger som gjelder. Produsentene trekker frem en rekke ulike farger og kombinasjoner, men (heldigvis?) er det ikke slik at alt nødvendigvis må brukes på en gang.

- Jeg er opptatt av at folk må plukke de fargene de liker og tilpasse bruken til sin egen stil. Det er ikke slik at noe er ut og noe annet in lenger, man kommer langt med å følge sin personlige smak, sier Eilert Ask.

Bring hyttekosen med deg hjem.
Bring hyttekosen med deg hjem.

Frem med symaskinen

Kvalitet og varighet er viktige stikkord innen interiør om dagen, og i dette ligger gjerne at man kan sy gardiner og putetrekk på egenhånd.

- Har du en symaskin, er det mye du kan gjøre selv, mener Ask.

Og er du ikke like nevenyttig som du kanskje skulle ønske, koster det ikke all verden å la en proff gjøre jobben.

Fargetrender som hjelper deg på vei 

Da Borge nylig viste frem sine nyheter for året var det noen fargetrender som var fremhevet for å gi folk inspirasjon til å ta fargene i bruk.

- Vi har laget utstillinger basert på internasjonale trender og hva vi ser selger og som folk vil ha, forteller Ask.

De tre hovedretningene er inspirert av henholdsvis feriereiser, hytteturer og sommerminner:

Bring reiseminnene med deg hjem

- Noen har tidligere ment at lilla er en flopp, men vi ser at dette bare blir mer og mer populært, og at det er en farge mange er fortrolige med. Faktisk er lilla den mestselgende fargen vår, når en ser bort ifra det hvite/beige, forteller Ask.
 

 

En miks av ulike mønstre, farger, teksturer, matt og blankt gjør rommet spennende.

 

 

Bring hyttekosen med deg hjem

Denne trendretningen spiller mer på det mørke og maskuline. Mange av oss trives med hyttens rolige atmosfære, og denne følelsen kan vi gjerne ta med oss hjem.

De mørke fargene kan gjerne kombineres med varme metaller – dette vil vi se mye av fremover. Metallene bidrar til å skape spenning og variasjon i eller «tørre» interiører med grov tweed eller ruter.


Bring sommeren med deg hjem

Den siste av Borges tre trendretninger har de kalt «Bring sommeren med deg hjem» - og det er nettopp det den gjør. En frisk rosa kan friske opp ethvert interiør. Her gir et møbel fra IKEA trukket i knall rosa, sammen med lekre naturmønstre i hvitt, grått og rosa på tapet og tekstiler et fargerikt og feminint miljø.www.ifi.no
 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen