Maling og tapet

- her finner du informasjon om maling og tapet

Søk i google:
Maling , tapet , tapet typer , tips maling , hvordan tapetsere?
grunning før maling , grunnarbeide før tapetsering , interiørmaling

Som med alle andre oppussingsjobber kommer man langt med å planlegge i forveien

Slik maler du trappegangen.

Det kan være en utfordring å male trappegangen. Ved hjelp av forlengerskaft eller justerbare stiger gjør du jobben mye enklere for deg selv.
Les mer...
male striper på panelet

Lek med striper på panelet

Har du lyst til å fornye panelet på stua, gangen eller kanskje på barnerommet? Gammelt eller nytt panel kan få din helt egen vri med noen fargerike striper.

Les mer...
1

Kan brystpanel bli kult?

Jeg har kjøpt et hus fullt av brystpanel. I stedet for å krangle med den, lurer jeg på om jeg skal finne på noe kult med den. Noen tips?

Les mer...
1

Malt dekor - igjen på moten

En dyktig dekorasjonsmaler må kunne mer enn å strimle, sparkle og male gipsflater. Det finnes en hel verden av ulike pigmenter og dekorteknikker å fordype seg i. For malermester Anne Louise Gjør er det å finne de riktige fargene en blant det beste med jobbet.

Les mer...
Til glassfiberstrie som sitter godt fast på veggen kan skrapsparkling med fordel benyttes i kombinasjon med en slett vev med armerende egenskaper

Nullstill veggen med sparkel

Veien fra utdatert, blankmalt glassfiberstrie med fiskebeinsmønster til moderne matte og slette vegger er kortere enn du tror. Her er tre gode måter å nullstille veggen på!

Les mer...
1

Betryggende stjernelys

Barn kan være glade i å ha litt lys på soverommet. Selvlysende produkter kan i nattemørket gi en positiv dytt til barns livlige fantasi. Lysende stjerner, sommerfugler og andre hyggelige barnemotiver gir gode følelser når barnet skal sove.

Les mer...
Det kan være vanskelig å male tak uten å få skjolder og skjemmende skjøter. Det beste er å bruke helmatt maling hvis du vil unngå dette problemet. En blank maling vil avsløre ujevnheter og skjøter mer enn en matt. Fordelen med blanke malinger er

Hvor blank skal malingen være?

Glansgraden i malingen bestemmer glansheten. All maling har en gitt glans - på en skala fra 0 - 100, hvor 100 er blankest.
Les mer...
1

Løser tapetlimet opp grunningen?

Jeg har grunnet veggene som forberedelse for tapetsering. Grunningen har fått god tid til å tørke, men når jeg nå påfører lim løser grunningen seg opp. Hva skjer, og hva kan jeg gjøre?
Les mer...
Kjøkkenfrontene må tåle en ordentlig vask. Riktig maling er derfor viktig!

Møbler krever robust maling

Fikk du en slant til overs av veggmalingen? Ikke bruk restene til salongbordet eller kommoden! Møbler og innredninger stiller helt egne krav til malingen.
Les mer...
Her er det malt med Lady 10429 Diskret fra Jotun. Styling: Kråkvik & d Orazio. Foto: Siren Lauvdal/Jotun.

Veggene skal males mørkere

Nå skal veggene males med mørkere farger - og aller helst skal de ha en helt matt overflate. Etter den hvite perioden er vi nemlig klare for å bli litt huleboere igjen.
Les mer...
Bildeopphengssystemet er montert under taklisten.

Bildeoppheng uten hull i veggen

Det er ikke nødvendig å lage veggen full av hull for å få kunsten på veggen. Det finnes systemer som lar deg henge opp og flytte rundt på det du vil uten at veggen tar skade.
Les mer...
furupanel

Slik lysner du gulnet furu

En gulnet panelvegg kan lysnes med enkle midler og et minimum av arbeidsinnsats. Alternativene er flere; panellakk, beis, lasur, lut eller voks kan gi resultat som varierer fra kalklignende slør til nærmest dekkende behandlinger.
Les mer...
1

Fresh opp med spraymaling

Fresh opp den gamle postkassen, krukken eller hagemøblene. Spraymaling kan spreke opp det meste!
Les mer...
Glem alt om bredsparkel og slipestøv! Bruk heller sparkel på rull, og du får et nytt rom i løpet av en helg.

Snarveien til slett vegg

Når den mønstrede glassfiberstrien føles utdatert, er veien kortere enn du tror til en slett og glatt vegg. Ved å bruke renoveringsduk slipper du strevet med å bredsparkle, og oppnår raskt og enkelt et perfekt underlag for maling eller tapet.
Les mer...Til toppen