Åpen trapp

Et trappegjerde kan fungere som et stengsel for romfølelsen. Et glassgjerde vil i stedet gi boligen et estetisk løft. En ny trappefarge kan dessuten enkelt endre følelsen av en svevende trapp til en godt forankret trapp.

Huseierne ville vekk fra shabby chic og hvitt-hvitt.jpg
Huseierne ville vekk fra shabby chic og hvitt-hvitt

Trappens sprinkler viste vei – loddrett ned til underetasjen.

Samtidig satte sprinklene opp en barriere for rommets mange muligheter.

Den utdaterte «looken» til båsen tok for mye plass for boligeierne. Ved å få et lysere parkettgulv samtidig som trappegjerdet ble byttet ut med glass, fikk toppetasjen en romsligere følelse.

Bort med båsen

For å få et lyst og nytt inntrykk ville huseierne få vekk bingen som på lite flatterende vis omkranset trappeløpet.

– De ville slippe følelsen av å ha en bås midt i stua. Ved å slippe denne trakten gjennom huset ville de kunne løse opp i atmosfæren og få det moderne og ungt, og ikke ha en lekegrind der, sier interiørkonsulent Ellen Skifjeld.

Etter at pinnerekkverket ble fjernet, oppleves både trapperommet og tilgrensende rom som større og mer luftige. En glassflate øker transparensen i rommet, og sprer lyset fint – uten å gi forstyrrende skygger.

Maling av trapp

Paret ville ha klasse over huset. Derfor valgte interiørkonsulenten lyse farger, ikke bare hvite. Malingen som er brukt, kommer fra Beckers.

– Huseierne ville vekk fra shabby chic og hvitt-hvitt. Alt av lister og omramminger innvendig er malt Egghvitt, 0502-Y, mens trappen ble gitt en gråere farge, S 1500-N.

– Å male mest mulig treverk i samme farge gir en helhet og en økt romfølelse, sier Skifjeld.

Den gråere trappefargen forankrer trappen i veggen og gir den litt tyngde. Dette blir ekstra viktig siden det er en åpen trapp, uten stusstrinn. Slike kan lett oppleves som at de «svever» i rommet; noe som kan virke forstyrrende for den som går i den. En forankret trapp føles rett og slett mer solid, også om den er åpen.

Trappegjerdet så ut som en bås midt i stua.jpg
Trappegjerdet så ut som en bås midt i stua

Siden trappen utsettes for mye slitasje, ble den malt med gulvmaling. Dette er produkter som flyter fint ut og er godt egnet for horisontale flater. Til gelender og andre vertikale trappedeler anbefales å bruke en vanntynnet oljemaling.

Dette ble brukt:

 Trappetrinn og vanger: Gulvmaling Plus, farge S 1500-N - BECKERS
 Vegger: Scotte GT5, helmatt, farge 0801-Y25R - BECKERS
 Glassrekkverk: NORSK-KUNSTGLASS.NO
 Gulv: Nordic Grigio Chiaro 300 mm x 600 mm, 0327611 - HÖGANÄS
 Fugemasse til gulvfliser: FB 25 lysgrå - HÖGANÄS
 Bord, speil og lykt: PRIVAT
 Bilde: KREMMERHUSET TING & SÅNT
 Lampe: IKEA

 

En glassflate øker transparensen i rommet, og sprer lyset fint..jpg
En glassflate øker transparensen i rommet, og sprer lyset fint

ifi_450x70_1.jpg
www.ifi.no

 

 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen