Betryggende stjernelys

Barn kan være glade i å ha litt lys på soverommet. Selvlysende produkter kan i nattemørket gi en positiv dytt til barns livlige fantasi. Lysende stjerner, sommerfugler og andre hyggelige barnemotiver gir gode følelser når barnet skal sove.

Det er mange produkter som kan gi barnet ditt et betryggende lys så nattesøvnen reddes. Blant annet har Teppeabo fire selvlysende tepper i serien «Spirit Glowy» som er beregnet for barnerom.

Teppeabo har tepper som lyser om natten.
Teppeabo har tepper som lyser om natten.

Lysende tepper

Teppeabo-grunnlegger, Erik Wibe, tror mange barn føler seg tryggere med noe lys når de legger seg.

– Teppene med selvlysende egenskaper som vi har, lyser i over én time etter at lyset er slukket. Lyset ligger i teppet slik at de er uten strøm, forteller han.

Han mener det er få steder hvor det passer bedre med tepper enn på barnerom.

– Det er bedre å krabbe på et teppe, og barna lærer fortere å gå på et teppe. De føler seg tryggere og det er mindre fallskader. Dyrene liker også tepper best. Katten og hunden legger seg alltid på teppet og kaninen hopper fra teppe til teppe, sier han.

De selvlysende teppene kommer som ferdig gulvteppe. To er runde i formen, og to er firkantet med henholdsvis delfiner og en flyvende fe som motiv.

Candice Olsson kids tapetbok føres av Astex. CK 7730 er den sorte tapeten CK 7725B er borden.
Candice Olsson kids tapetbok føres av Astex. CK 7730 er den sorte tapeten CK 7725B er borden.

En stjernehimmel i taket

Andre selvlysende produkter er en sveisetråd «GloWeld» fra Forbo Flooring som kan brukes til dekor i gulvet. Ellers Scanox´ «Quick Fluorecerende Spray» som kan brukes til å spraye for eksempel en lekefigur så den lyser i vinduskarmen.

Astex har selvlysende tapet fra Candice Olsson kids tapetbok.

Annet som er populært i barnerommet er små lysende klistremerker man setter på veggen, i taket eller direkte på sengen, som sengegavlen.

Astex har klistremerkene «Butterflies & Dragonflies Glow-in-Dark Wall Decals», og Alfort & Cronholm har klistremerkene «Home Decor Line».

– De må eksponeres en stund først. Rundt tjue minutter holder, enten fra lampelys eller dagslys.  Så lyser de videre i et par timer etter at lyset er slukket, sier produktsjef Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Hun tror først og fremst at barna synes det er spennende å ha noe som lyser i taket eller på veggen.

– Det blir spennende å titte på når man skal sove. Det blir noe ekstra i rommet fordi det lyser. Er man mørkredd bør man nok også ha en liten nattlampe ved siden av. Men klistremerkene gjør at en har noe å feste blikket på. Det har vært lenge på markedet, og er veldig populært, sier hun.

Klistremerkene kan man lett ta bort igjen. De sitter fast, men sitter ikke som klistret. Det er et rimelig produkt som kommer i mange motiver.

– De er i tre ulike størrelser, og kommer som sett, for eksempel som katter og stjerner. Andre motiver er fullmåne, astronauter, sommerfugler, blomster, og spøkelser, forteller hun.

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen