Økonomiråd og privatøkonomi

Søk i google:
Økonomiråd , privatøkonomi , bedre økonomi , gode investeringer , sunn økonomi , børs , husholdning økonomi

På visning_forside_468

- Pressemelding fra Sintef Byggforsk

Risikosport å kjøpe bolig i Norge

Mangelfull informasjon og liten tid til å undersøke boligen gjør norsk bolighandel utrygg. Mange boligkjøpere har dårlig innsikt i hva de bør vite om boligen før de legger inn bud.

Les mer...
På visning_forside_468

Ti boligkjøperråd fra SINTEF Byggforsk

Boligselgere har plikt til å informere om feil og mangler, men du som kjøper har undersøkelsesplikt. Ikke alle har mulighet til å ta med fagfolk på visning. Undersøk derfor boligen grundig selv, og les salgsdokumentasjonen nøye. Krev også tilstandsrapport – en verditakst sier lite om boligens tekniske tilstand. 

Les mer...
Strømledninger_© Kelly Pack - Fotolia

Nettleie

Leie av nett er monopolbasert i Norge. Det betyr at du ikke kan velge hvilken nettleverandør du ønsker å være tilknyttet. Samtidig har du en rekke rettigheter hvis du ikke får strømmen du betaler for.

Les mer...
Finner du "drømmeboligen" er det smart å ikke la seg blende av vakre overflater, men å studere boligen nøye. Foto: SINTEF Byggforsk

- Sjekk fagfolkenes råd til boligkjøpere

Forbered deg til visning

Det er klart for det årlige vårsleppet på boligmarkedet. Men skal du kjøpe bolig, gjelder det å holde tunga rett i munnen.
Les mer...
hussjekk2

Gode råd ved oppussing

Det er alltid lurt å benytte skriftlig kontrakt når du inngår avtale med håndverkere. Kontrakten gjør det enklere å fastslå hva dere er blitt enige om og gjør at du står sterkere ved en eventuell konflikt.
Les mer...
varmepumpe

Montering av varmepumpe: Dette bør du vite

Valg av riktig varmepumpe-modell er selvsagt viktig. Men også valg av montør kan få stor betydning for lommeboken din.

Les mer...
Vet du hva du går til, slipper du dyre overraskelser i ettertid.

Sjekk dette når du kjøper bolig med oppussingsbehov

Et billig oppussingsobjekt kan raskt gå fra drøm til mareritt. Men ved å foreta en grundig undersøkelse av boligen, og stille de riktige spørsmålene, går du bedre forberedt inn i prosjektet.
Les mer...
model house

Tips når du skal leie

Semesterstart ved universiteter og høgskoler er høysesong for inngåelse av leiekontrakter. Mange kjenner ikke rettighetene sine og Forbrukerrådet gir deg tips slik at du slipper problemer i etterkant.
Les mer...
Norwegian money

Depositum

Depositum er et pengebeløp som leietaker etter avtale med utleier, stiller som sikkerhet for skyldig husleie og andre krav som kan oppstå etter leieavtalen. Depositumet kan ikke være større enn seks ganger månedlig husleie.
Les mer...
real estate prices

Leie eller eie?

Hva lønner seg for meg som leietaker?
Les mer...
H�user im Winter

Tilstandsrapport

Her får du en beskrivelse av hva som inngår i en tilstandsrapport
Les mer...
apartment

Hva er verditakst?

Her får du en god beskrivelse på hva verditakst er.
Les mer...
Heng opp tette gardiner mot et blomsterbrett - det er gunstig for strømbruken.

Krymp strømregningen med tekstiler

Vanligvis er varmetapet i huset størst gjennom vinduene. Trekker du for gardinene om kvelden, holder du mer av varmen inne og sparer strøm.
Les mer...
Husbygging er et stort økonomisk løft og krever god planlegging. Ta hensyn til oppsparte midler, egeninnsats og familieinntekt, sammen med totalkostnadene og de ulike lånemulighetene. Bank og finansinstitusjon vil kunnehjelpe deg med beregning av total

Finansiering av nytt hus

Husbygging er et stort økonomisk løft og krever god planlegging. Ta hensyn til oppsparte midler, egeninnsats og familieinntekt, sammen med totalkostnadene og de ulike lånemulighetene. Bank og finansinstitusjon vil kunnehjelpe deg med beregning av totalkostnadene. De kan også bistå med å utdype forskjellige finansieringsformer, og hva de innebærer i månedlig husleie.
Les mer...Til toppen