Design og funksjon på badet

Den viktigste funksjonen et gulv skal ha på baderommet er at det er fuktsikkert. Det betyr derimot ikke at det må gå på bekostning av pen design.
1.jpg
 

Velger du vinyl til baderommet vil du få et gulv som er slitesterkt, prisgunstig, lett å holde rent, behagelig å gå på og motstandsdyktig mot vannsøl.

Vinyl finnes i en rekke varianter som gjør det lett å legge gulvet selv. Men i våtrom anbefales det å bruke håndverker til montering.

Spesiell våtromsvinyl

Det anbefales å bruke håndverker til montering av våtromsvinyl fordi dette er en spesiell type vinyl som er tykkere og tettere, og bare kommer som banevare i ulike bredder.

Våtromsvinyl monteres horisontalt og sveises sammen, så det ikke oppstår noen skjøter der det kan trenge inn fukt.

2.jpg
 

Uendelige designmuligheter

Det finnes et hav av ulike varianter vinylgulv, og produsentene kommer stadig med nye typer.

Tarketts nye våtromskolleksjon Aquarelle er designet av den svenske designeren Björn Nilsson.  

Veggmønstrene Simone og Quadros, gulvmønsteret Istanbul og bordene Lines og Quadro som Björn har designet, gjenspeiler de store basistrendene hvitt, maritimt og urbant.

Tarkett kaller trendene for White meets White, Eastcoast meets Westcoast og City meets Country.

Inspirert av naturen

Forbo Flooring har også lansert et nytt baderomskonsept – Spirit of SPA. Dette er en spennende kolleksjon som er inspirert av naturens skjønnhet.

Designen i kolleksjonen dekker alt fra vakre steinmotiver og rustikke treslag, til mer fredelige maritime referanser – og alt kan kombineres i det uendelige.

Vinyl oppfyller det viktigste kriteriet på et våtrom; det er fullstendig fuktsikkert..jpg
Vinyl oppfyller det viktigste kriteriet på et våtrom; det er fullstendig fuktsikkert.

Kvalitetsforskjeller

Som med det meste annet gjelder prinsippet om at kvalitet og pris henger sammen også for vinyl.

Det kan med andre ord lønne seg ikke å velge simpleste og rimeligste sort om man ønsker et varig gulv.

– Et vinylgulv av dårlig kvalitet er enten for tynt og ubehagelig å gå på eller det er for mykt, slik at det ikke er stabilt og lettere får inntrykksmerker. En annen faktor som skiller gulvene er overflatebehandlingen og slitesjiktet.

Gulv av god kvalitet har et slitesjikt som forenkler renholdet og gjør at gulvet lettere står imot smuss og slitasje.

– Alle våre gulv har denne behandlingen, sier Kerstin Lagerlöf hos Tarkett.

ifi_450x70_1.jpg

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen