Dropp kvistlakken!

Nå kan du slippe slitet med å flekke på den ene kvisten etter den andre ved maling av nytt og gammelt panel. Med Jotun Kvist- og sperregrunning går malerjobben både lettere og raskere. Og dette uten at flaten får stygge gule flekker!
Med Jotun Kvist- og sperregrunning får du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk. Uavhengige tester viser at produktet har meget gode evner til å begrense kvistgulning på treverk.
Med Jotun Kvist- og sperregrunning får du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk. Uavhengige tester viser at produktet har meget gode evner til å begrense kvistgulning på treverk.

Kvistene som finnes i nært sagt alt treverk i norske hjem vil aldri tørke ut og dø. Både på nytt og gammelt treverk må kvistene forsegles før overmaling, også om panelet har sittet på veggen i 40 år. Fukten i malingen vil ellers få harpiksen i ubehandlede kvister til å svette ut, med misfarging og gulning som resultat i løpet av kort tid. Spesielt ergerlig er det med gule kvistmerker på lyst, nymalt panel og listverk! 

Frem til nå er dette blitt utført med to strøk kvistlakk, før heftgrunn eller sperregrunn påføres. Men nå kan kvistlakken droppes og et helt arbeidsmoment sløyfes! 

- Jotun Kvist- og sperregrunning er like godt som dagens system, men innebærer en vesentlig forenkling for forbruker, sier Ingrid H. Karstensen, Marketing Koordinator i Jotun Dekorativ.
 

Jotun Kvist- og sperregrunning reduserer antallet arbeidsmomenter og gjør maling innendørs ett trinn enklere. Produktet finnes i 0,75 liters-, 3 liters- og 10 litersemballasje.
Jotun Kvist- og sperregrunning reduserer antallet arbeidsmomenter og gjør maling innendørs ett trinn enklere. Produktet finnes i 0,75 liters-, 3 liters- og 10 litersemballasje.

To i ett

 

Siden Jotun Kvist- og sperregrunning er to produkter i ett, reduseres antallet behandlinger, og terskelen for å fornye panelet blir lavere. 

Kombinasjonen av kvistlakk og grunning isolerer eksisterende misfarginger, slik som sot, nikotinflekker, vannskader, tusj og gammel gulnet furu. Dessuten begrenses gjennomblødningen fra kvistene. Grunningen hefter godt på ulike overflater, og gir god vedheft for mellom- og toppstrøk. 

Jotun Kvist- og sperregrunning skal brukes innendørs og er et vanntynnet produkt, basert på et modifisert epoksyharpiks. 

- Vi har brukt god tid på å utvikle det kombinerte produktet, og uavhengige testresultater viser at Jotun Kvist- og sperregrunning er best i test, sier Ingrid H. Karstensen.


Best i test 

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har utført en test på oppdrag fra Jotun. Preparering av paneler følger en europeisk standard EN 927-7 (modifisert) og eksponering av panelene i et kunstig værkammer (WOM) ble gjort i henhold til EN-ISO 4892. 

Fire ulike malingssystemer er testet med 20 paneler per system, og grunning og toppstrøk ble påført i den mengde forbruk produsenten anbefaler. Panelene ble eksponert for omvekslende fukt og UV-lys. Etterpå ble fargeforskjellene mellom flater med kvist og områder uten, målt med et spektrofotometer. Fargeavstanden sier noe om systemets evne til å hindre gjennomslag fra kvist. Jo mindre fargeavstand jo bedre isolerende effekt. 

Jotun Kvist- og sperregrunning klarte prøven klart best av de testede systemene, og fremviste meget gode isolerende evner, ifølge rapporten fra SP.

 - Dette er meget gode resultater og en klar forenkling for forbruker, sier Kari Anne Lystad, Labsjef Interiørprodukter, Jotun Dekorativ.www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen