Dropp kvistlakken!

Nå kan du slippe slitet med å flekke på den ene kvisten etter den andre ved maling av nytt og gammelt panel. Med Jotun Kvist- og sperregrunning går malerjobben både lettere og raskere. Og dette uten at flaten får stygge gule flekker!
Med Jotun Kvist- og sperregrunning får du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk. Uavhengige tester viser at produktet har meget gode evner til å begrense kvistgulning på treverk.
Med Jotun Kvist- og sperregrunning får du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk. Uavhengige tester viser at produktet har meget gode evner til å begrense kvistgulning på treverk.

Kvistene som finnes i nært sagt alt treverk i norske hjem vil aldri tørke ut og dø. Både på nytt og gammelt treverk må kvistene forsegles før overmaling, også om panelet har sittet på veggen i 40 år. Fukten i malingen vil ellers få harpiksen i ubehandlede kvister til å svette ut, med misfarging og gulning som resultat i løpet av kort tid. Spesielt ergerlig er det med gule kvistmerker på lyst, nymalt panel og listverk! 

Frem til nå er dette blitt utført med to strøk kvistlakk, før heftgrunn eller sperregrunn påføres. Men nå kan kvistlakken droppes og et helt arbeidsmoment sløyfes! 

- Jotun Kvist- og sperregrunning er like godt som dagens system, men innebærer en vesentlig forenkling for forbruker, sier Ingrid H. Karstensen, Marketing Koordinator i Jotun Dekorativ.
 

Jotun Kvist- og sperregrunning reduserer antallet arbeidsmomenter og gjør maling innendørs ett trinn enklere. Produktet finnes i 0,75 liters-, 3 liters- og 10 litersemballasje.
Jotun Kvist- og sperregrunning reduserer antallet arbeidsmomenter og gjør maling innendørs ett trinn enklere. Produktet finnes i 0,75 liters-, 3 liters- og 10 litersemballasje.

To i ett

 

Siden Jotun Kvist- og sperregrunning er to produkter i ett, reduseres antallet behandlinger, og terskelen for å fornye panelet blir lavere. 

Kombinasjonen av kvistlakk og grunning isolerer eksisterende misfarginger, slik som sot, nikotinflekker, vannskader, tusj og gammel gulnet furu. Dessuten begrenses gjennomblødningen fra kvistene. Grunningen hefter godt på ulike overflater, og gir god vedheft for mellom- og toppstrøk. 

Jotun Kvist- og sperregrunning skal brukes innendørs og er et vanntynnet produkt, basert på et modifisert epoksyharpiks. 

- Vi har brukt god tid på å utvikle det kombinerte produktet, og uavhengige testresultater viser at Jotun Kvist- og sperregrunning er best i test, sier Ingrid H. Karstensen.


Best i test 

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har utført en test på oppdrag fra Jotun. Preparering av paneler følger en europeisk standard EN 927-7 (modifisert) og eksponering av panelene i et kunstig værkammer (WOM) ble gjort i henhold til EN-ISO 4892. 

Fire ulike malingssystemer er testet med 20 paneler per system, og grunning og toppstrøk ble påført i den mengde forbruk produsenten anbefaler. Panelene ble eksponert for omvekslende fukt og UV-lys. Etterpå ble fargeforskjellene mellom flater med kvist og områder uten, målt med et spektrofotometer. Fargeavstanden sier noe om systemets evne til å hindre gjennomslag fra kvist. Jo mindre fargeavstand jo bedre isolerende effekt. 

Jotun Kvist- og sperregrunning klarte prøven klart best av de testede systemene, og fremviste meget gode isolerende evner, ifølge rapporten fra SP.

 - Dette er meget gode resultater og en klar forenkling for forbruker, sier Kari Anne Lystad, Labsjef Interiørprodukter, Jotun Dekorativ.www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

image002

Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig

En studie av trefasader viser at norsk furu og gran uten overflatebehandling medfører lavest utslipp av klimagasser gjennom levetiden.

Les mer...
hybrid lettbetong

Hybrid betongkonstruksjon like god

En fersk doktoravhandling viser hvordan lettbetong kan benyttes i kombinasjon med normal betong for å oppnå et lettere, men like bra konstruksjonselement. I tillegg isolerer lettbetongen bedre.

Les mer...
2

Klar for husvask

Et nyvasket hus gir en god følelse, både om vasken er inne eller ute! Særlig før 17. mai og sommer, når du skal oppholde deg mye ute, er det fint med rene husvegger. Nå som det har blitt lysere i været, er det dessuten på tide å sjekke husveggen.

Les mer...
Vinyl_badet_forbo1

Økt status for badet

Nordmenns forhold til badet har endret seg de siste årene - fra et bruksrom til et nytelsesrom. Dette øker interessen for rommet.

Les mer...
montering av takpanel

Montering av invendig takpanel - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer monterer takpanel.

Les mer...
velge riktig drill

Hvilken drill skal jeg velge? - video fra Coop Bygg

Video som gir deg tips for hvilken drill du skal velge.

Les mer...
sette inn garasjedør

Slik setter du inn garasjedør - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer dør i garasjen.

Les mer...
Teppeabo_halvsirkel

Slik unngår du å skli i trappa

Med to små barn har jeg hjertet i halsen hver gang de løper opp og ned vår gamle tretrapp. De løper hele tiden i stedet for å gå. Hvilke muligheter har vi for å gjøre trappen mer sklisikker, og samtidig gjøre at det ser fint ut?

Les mer...
1

Slik maler du kjøkkenskapene

Forny kjøkkenskapene med maling! Slik gjøres det; steg-for-steg.

Les mer...
En anelse rødt tilfører temperament til den sobre skalaen av sort, hvitt og naturtoner

Funkis med kontraster

Oppussingsentusiasten Stewart L. Stjernholm er perfeksjonist. Han forvandlet sin ærverdige funkisbolig med millimeterpresisjon.

Les mer...

Til toppen