Enklere grunning med universalprodukt

Det kan være en utfordring å få maling å sitte godt på vanskelige underlag. En allroundgrunning som kan brukes på de fleste underlag - fra treverk til blanke, harde flater - kan være løsningen!
Det kan være en utfordring å få maling å sitte godt på vanskelige underlag. En allroundgrunning som kan brukes på de fleste underlag - fra treverk til blanke, harde flater - kan være løsningen!
Universalgruningen kan brukes på de fleste innendørs underlag hvor heft kan være vanskelig.

Malingprodusenten Jotun har nå lansert en ny type allroundgrunning nettopp med tanke på disse underlagene.

- Forenkling og kvalitet er stikkordene for Jotun Heftgrunning Universal. Forenkling ved at den kan brukes på de fleste underlag. Kvaliteten ligger i forbedrede heftegenskaper, sier produktsjefIngrid Karstenseni Jotun.

God vedheft

En grunnings viktigste formål er å toppstrøket best mulig vedheft til underlaget. Jotun Heftgrunning Universal har nå fått enda bedre egne heftegenskaper, samtidig som den gir et godt underlag for overmaling, fyller ut små ujevnheter i underlaget, er lett å påføre og å slipe. I tillegg tørker grunningen raskt og lukter lite.

Universalgruningen kan brukes på de fleste innendørs underlag hvor heft kan være vanskelig. Dette kan være områder som lettmetall, laminatplater, malte blanke flater, harde plaster og fliser i tørre rom samt bygningsplater og innendørs treverk.

Svanemerket

Jotun Heftgrunning Universal er en vanntynnet, meget luktsvak, hvit akrylgrunning som kan brekkes i lyse farger. Grunningen påføres i ett strøk. Karmer, listverk og andre mindre detaljer behandles best med pensel. På store flater fordeles gjerne grunningen med malerrull, og fordrives med en flat pensel. Jotun Heftgrunning Universal tilfredsstiller kravene til miljømerkene Svanen og EU-blomsten.www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen