- bruk riktig lås

Gjør tyvens jobb vanskelig

En god dørlås er hovedsikringen din mot innbrudd. Den optimale løsningen for sikring av ytterdører er en sikkerhetspakke. Denne typen lås har en avtakbar knappvrider du kan ta med når du drar ut. Tyven skal jo også ut etter et innbrudd. Ved å velge en lås med avtakbar/låsbar knappvrider kan du forhindre at en ubuden gjest uhindret kan spasere ut en dør med tyvgods etter å ha brutt seg inn gjennom et vindu eller verandadøren.
En god dørlås er hovedsikringen din mot innbrudd. Den optimale løsningen for sikring av ytterdører er en sikkerhetspakke.
Foto: Jernia

En tilleggslås som montere sammen med din gamle lås gjør det enda vanskeligere for tyven, som da må brekke opp dør eller vindu på to punkter for å komme seg inn. Pass på at låsen er FG-godkjent!

 

Verandadøren

Verandadøren er ofte den enkleste døren for en tyv å ta seg inn gjennom. Ligger boligen i tillegg usjenert til, kan glasset knuses uten at noen hører det. En åpen verandadør egner seg også godt for å frakte tyvgodset ut gjennom, derfor bør disse dørene sikres godt, mot innbrudd og "utbrudd”. En verandadørlås med sylinder og vanlig nøkkel er da å anbefale. Selv om innbruddstyven knuser glasset i døren kommer han ikke inn. Nøkkelen har du nemlig gjemt på et trygt sted eller tatt med deg da du dro hjemmefra.

 

 

Vinduene

Vinduer er ekstra utsatte for innbrudd av den grunn at de er lette å ta seg gjennom. En vinduslås låses med et trykk på sylinderen, og kan åpnes igjen med en vanlig nøkkel. En slik lås hindrer tyven i å knuse glasset for så å åpne vinduet fra innsiden. Glem heller ikke lås på kjellervinduene.

 

Med bruk av vinduslås med avtakbar knappvrider/nøkkel hindrer du at tyvene kan lage et hull i vinduet, akkurat stort nok til at han får stukket hånden inn og åpne vinduet fra innsiden. Like fristende er det ikke å knuse et helt vindu, da dette både lager mer lyd og gir flere glasskår å skjære seg på enn et åpent vindu eller verandadør.

Også vinduenes listverk er sårbart og kan med enkle grep fjernes, så hele glasset kan løftes av. For å forhindre dette kan du sikre listverket med enveis skruer, eventuelt bore vekk skruesporene.

Om du ikke kan installere lås, bruk en solid hengelås, slik at verktøy, sykler, stiger etc. står trygt.


Gode råd fra www.jernia.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen