Hvordan fikse tett toalett

Når toalettet er tett er gode råd dyre, men i denne artikkelen skal du få noen gratis tips fra rørspesialistene. Før du prøver noen selv, les disse tipsene.
Når toalettet er tett er gode råd dyre, men i denne artikkelen skal du få noen gratis tips fra rørspesialistene. Før du prøver noen selv, les disse tipsene.
Foto: Vann og avløpsteknikk

Har du prøvd å trekke ned?

Ofte så kan det hjelpe og trekke ned flere ganger. Ofte siger vannet unna og papiret ligger igjen. Det kan også være lurt å gi papiret litt tid til det løser seg opp av seg selv.
Prøv med en bøtte med vann!
Om det ikke fungerer å trekke ned flere ganger er det på tide å finne fram en stor bøtte. Fyll bøtta med vann, hold en høyt over toalettet og hell vannet så fort som mulig ned i skålen. Dette skal du gjøre for å skape trykksjokk. Prøv flere ganger!
Om alt annet feiler, frykt ikke
Du begynner å bli desperat. Alle rådene så langt har feilet. Neste skritt er å brette opp armene og finne fram do-pumpen (gummismokk). Pass på at det er godt med vann i skåla slik at gummibelgen og litt av skaftet er dekket av vann. Trykk do-pumpa ned og røsk den opp. Husk at du må være ganske brutal. Hvis du er redd for søl, ta på deg gamle klær og hansker. Hvis dette ikke fungerer er det sannsynligvis fordi du ikke har vært ­­­­brutal nok. Dette er det første og beste trikset de proffe rørinspektørene bruker når de ankommer åstedet.
Hva med kjemiske oppløsere som Plumbo?
Disse kan fungere godt i noen tilfeller, men er på ingen måte bedre enn for eksempel do-pumpen. Dessuten kan Plumbo være ugunstig for rørene. Vær spesielt forsiktig med Plumbo og andre oppløsere dersom toalettet ofte går tett.
Trenger du hjelp?
Disse tipsene er gitt av Vann og avløpsteknikk AS. Hvis du mistenker at du har dårlige rør og toalettet ofte går tett kan en rørkontroll eller rørinspeksjon være smart.

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen