Hvordan fikse tett toalett

Når toalettet er tett er gode råd dyre, men i denne artikkelen skal du få noen gratis tips fra rørspesialistene. Før du prøver noen selv, les disse tipsene.
Når toalettet er tett er gode råd dyre, men i denne artikkelen skal du få noen gratis tips fra rørspesialistene. Før du prøver noen selv, les disse tipsene.
Foto: Vann og avløpsteknikk

Har du prøvd å trekke ned?

Ofte så kan det hjelpe og trekke ned flere ganger. Ofte siger vannet unna og papiret ligger igjen. Det kan også være lurt å gi papiret litt tid til det løser seg opp av seg selv.
Prøv med en bøtte med vann!
Om det ikke fungerer å trekke ned flere ganger er det på tide å finne fram en stor bøtte. Fyll bøtta med vann, hold en høyt over toalettet og hell vannet så fort som mulig ned i skålen. Dette skal du gjøre for å skape trykksjokk. Prøv flere ganger!
Om alt annet feiler, frykt ikke
Du begynner å bli desperat. Alle rådene så langt har feilet. Neste skritt er å brette opp armene og finne fram do-pumpen (gummismokk). Pass på at det er godt med vann i skåla slik at gummibelgen og litt av skaftet er dekket av vann. Trykk do-pumpa ned og røsk den opp. Husk at du må være ganske brutal. Hvis du er redd for søl, ta på deg gamle klær og hansker. Hvis dette ikke fungerer er det sannsynligvis fordi du ikke har vært ­­­­brutal nok. Dette er det første og beste trikset de proffe rørinspektørene bruker når de ankommer åstedet.
Hva med kjemiske oppløsere som Plumbo?
Disse kan fungere godt i noen tilfeller, men er på ingen måte bedre enn for eksempel do-pumpen. Dessuten kan Plumbo være ugunstig for rørene. Vær spesielt forsiktig med Plumbo og andre oppløsere dersom toalettet ofte går tett.
Trenger du hjelp?
Disse tipsene er gitt av Vann og avløpsteknikk AS. Hvis du mistenker at du har dårlige rør og toalettet ofte går tett kan en rørkontroll eller rørinspeksjon være smart.

Flere artikler fra alttilbolig.no

270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

image002

Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig

En studie av trefasader viser at norsk furu og gran uten overflatebehandling medfører lavest utslipp av klimagasser gjennom levetiden.

Les mer...
hybrid lettbetong

Hybrid betongkonstruksjon like god

En fersk doktoravhandling viser hvordan lettbetong kan benyttes i kombinasjon med normal betong for å oppnå et lettere, men like bra konstruksjonselement. I tillegg isolerer lettbetongen bedre.

Les mer...
2

Klar for husvask

Et nyvasket hus gir en god følelse, både om vasken er inne eller ute! Særlig før 17. mai og sommer, når du skal oppholde deg mye ute, er det fint med rene husvegger. Nå som det har blitt lysere i været, er det dessuten på tide å sjekke husveggen.

Les mer...
Vinyl_badet_forbo1

Økt status for badet

Nordmenns forhold til badet har endret seg de siste årene - fra et bruksrom til et nytelsesrom. Dette øker interessen for rommet.

Les mer...
montering av takpanel

Montering av invendig takpanel - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer monterer takpanel.

Les mer...
velge riktig drill

Hvilken drill skal jeg velge? - video fra Coop Bygg

Video som gir deg tips for hvilken drill du skal velge.

Les mer...
sette inn garasjedør

Slik setter du inn garasjedør - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer dør i garasjen.

Les mer...
Teppeabo_halvsirkel

Slik unngår du å skli i trappa

Med to små barn har jeg hjertet i halsen hver gang de løper opp og ned vår gamle tretrapp. De løper hele tiden i stedet for å gå. Hvilke muligheter har vi for å gjøre trappen mer sklisikker, og samtidig gjøre at det ser fint ut?

Les mer...
1

Slik maler du kjøkkenskapene

Forny kjøkkenskapene med maling! Slik gjøres det; steg-for-steg.

Les mer...
En anelse rødt tilfører temperament til den sobre skalaen av sort, hvitt og naturtoner

Funkis med kontraster

Oppussingsentusiasten Stewart L. Stjernholm er perfeksjonist. Han forvandlet sin ærverdige funkisbolig med millimeterpresisjon.

Les mer...

Til toppen