Stilren klassiker til trappen

Du har kanskje sett den, eller i hvert fall gått på den allerede! Du finner den inn til ankomsthallen på Gardermoen flyplass. Det stilfulle gulvet fra Artigo er perfekt til steder med mye trafikk - som trappetrinnet.

stilren klassiker til trappen.jpg

Det er et industrielt, minimalistisk og tøft uttrykk - et gummigulv med runde opphøyninger.

Italiensk suksess

Artigo er en italiensk fabrikk med mer enn 80 års erfaring fra design og produksjon av gulv.

Artigo har sitt utspring fra Pirelli Group. Denne gruppen er verdensledende innen bildekk, og kjent som prestisjefylt dekkleverandør til Formula 1.

I 1960 produserte de et gulv som skulle få enorm popularitet.

Det italienske knottegummigulvet er en stilren klassiker du sikkert raskt drar kjensel på.

Og knottegummien BS Classic er fortsatt en bestselger hos Polyflor – også til trapp.

Fargerikt gulv

I Norge er Polyflor leverandør av Artigo-gulv.

1960-årene kjennetegnes blant annet ved sine enkle former og glade farger. Det ser vi også i dette gulvet. Den italienske knottegummien kommer i 20 farger.

– Det er fargerike, klare farger, i tillegg til duse pasteller. Det spenner i alt fra gult og oransje til tandre, sjøgrønne farger. Gulvet er i utgangspunktet laget for industri, men folk velger det stort sett som følge av designen, forteller Henrik Finne, distriktansvarlig i Polyflor Nordic.

Polyflor har også tilbehør som trappeneser. SN 002 fås i fire farger, og har en glatt overflate. Fargene er en kraftig gul, to lys grå, og én sort.

– Behovet kommer litt an på hva slags trapp man har. Det er en del som i stedet for trapp i tre velger ståltrapp eller vindeltrapp. De to sistnevnte er gjerne nedsenket i inntrinnet, der belegget er innfelt. Men i en gammel, eksisterende trapp er gjerne behovet til stede, sier han.

Godt valg til trapp

Den største fordelen med gulvet er en høy slitestyrke, og en flott design.

Gummigulv er mykere å gå på enn både vinyl og tregulv.

– Det føles veldig behagelig. Det er varmt og lunt. Og det er enkelt å legge, med lim, opplyser Finne i Polyflor.

Gulvet kommer i pakker av 6 kvm per pakke. Det medfølger brosjyre med leggeanvisning og vedlikeholdsanvisning.

En rekke «unike» funksjoner gjør gummien til et optimalt valg for offentlige og private steder med høy gjennomfart, som sykehus, flyplasser, universiteter, kinoer og kjøpesentre. Det har høy motstand mot slitasje og brennmerker.

I Norge er gulvet å se blant annet på A-hus og på Gardermoen flyplass, samt i andre store prosjekter.

Elastisiteten til gulvet gjør det svært motstandsdyktig mot støt. En fordel er at det ved inntrykksmerker delvis kommer tilbake til sin opprinnelighet. Et materiale med lang levetid!

Dette gjør det også til et godt valg i trapp - sær hvis man har mye trafikk hjemme hos seg.

– Ofte hvis man søler mye kan det være en fordel å legge noen ekstra kroner i et spesialtilpasset vaskemiddel tilpasset til dette gulvet. Det fås gjennom Polyflor. Produktet gjør at du får et lettstelt gulv over tid, avslutter Finne.

ifi_450x70_1.jpg
www.ifi.no

 

Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen