Pressemelding fra Trioving

Informasjon om Evolusion-låser

Mulig manipulasjon av Assa evolution låskasser i utadslående dører uten overfals
Beslaget, ferdig montert på en dør
Beslaget ser slik ut på en åpen dør.

TrioVing er som kjent forhandler av disse låsene i Norge, og de fleste har sikkert fått med seg at vi er under press fra kunder, sluttbrukere og media. Mange av låsene på det norske markedet er ikke levert av TrioVing, men via utenlandske dørleverandører. 

Vi er i kontinuerlig kontakt med ASSA om ulike sider av dette, og søker å finne løsninger for alle involverte parter. TrioVing følger ASSAs anvisninger for behandling av saken, og vår holdning til saken er som følger:

Låser i Evolution-serien er levert i h.h.t. standarder og godkjennelser som gjaldt da de ble levert; fram til at den aktuelle manipulasjonsmetoden ble kjent for oss. NB: Metoden kan ikke benyttes på innadslående eller dører med overfals.

TrioVing har tilbudt sine forhandlere å bytte inn låser de måtte ha på sine lagere til en ny, oppdatert versjon. Dette betyr dog ikke at vi kan skifte ut allerede installerte låser ute hos sluttbrukerne. Produksjonen av en ny, oppdatert versjon av låsene foregår for fullt hos ASSA, og blir levert fortløpende. Disse låsene er merket med en stjerne eller firkant på låsens frontstolpe.

Det beslaget som tilbys på TrioVings nettside er gratis, estetisk akseptabelt, greit å montere i løpet av noen minutter, og gir god sikkerhet. Det er ikke ulikt beslag (T- og L-jern) som mange har valgt å benytte for ekstra sikkerhet på utadslående dører i årevis, men dette er penere og enklere å montere.

Nederst på siden finner du en monteringsanvisning som viser hvordan det gjøres, og viser til nedenstående fotos som viser hvordan det ser ut på døren. Beslaget kan bestilles av enkeltpersoner eller flerbrukere. "Linken" på TrioVings nettside er beregnet på å bestille beslag som er tilpasset den aktuelle dør som kan ha ulike mål.

For mer informasjon, se følgende web sider: TrioVing: www.trioving.no
FG (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd):
http://fg.fnh.no/
SFF (Støldskyddsföreningen):
http://www.ssf.nu/startsidan/ 
Eventuelle spørsmål kan stilles til Fred Seierland eller Per Bakke. 


For mer informasjon om montering av beslaget, se her

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen