Lyst og sommerlig interiør i stuen

Nye farger kan trylle med interiøret - det er denne stuen et godt eksempel på! Se hvordan oppussing med maling og tekstiler gjør rommet til en sommerlig oase!
 

Hytta lå idyllisk til, og var ordentlig Sørlandshvit på utsiden. Innvendig var det en helt annen historie. Mørke 90-tallsfarger krympet rommene, og spesielt stuen, som hadde redusert takhøyde, var mørk og dyster.

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld var ikke i tvil om at her måtte hytteeierne til med mange liter lys maling. Valget falt på tre ulike lyse nyanser i to ulike glansgrader.

 

Ny maling på både vegger, tak, gulv og listverk gjorde stuen til en lys oase.
Ny maling på både vegger, tak, gulv og listverk gjorde stuen til en lys oase.

Knep for å strekke rommet i høyden

Tak, taklister, vinduer og karmer ble malt i fargen Egghvit i glansgrad 80. Det blanke taket reflekterer lyset og gir en illusjon av at rommet er større.

Veggene ble malt i fargen 1024 Tidløs – en helt lys grå med litt gult i – i glans 40. Takhøyden i rommet er bare på 215 cm, mot normalt 240 cm. Interiørkonsulentens smarte grep for å skape en følelse av at rommet er større var å male gulvlistene i samme farge som veggen i stedet for gulvet. På den måten unngår man at gulvet «kryper» opp langs veggene og gjør det mindre.

Gulvet var i utgangspunktet ganske lyst, men fikk likevel en omgang med penselen. Fargevalget falt på en lys grå nyanse som heter 1926 Snedråpe. Sammen med taket og veggene skaper gulvet en lys helhet uten at det blir kjedelig.

Gardinene fikk henge fra taket og hviler på gulvet. Dette er også et av Ellens triks for å gjøre rommet høyere. Tekstiler i blått gir en maritim og sommerlig følelse – og kan enkelt byttes ut om eierne ønsker andre fargeinnslag.

 

Slik var stuen før: mørk og dyster.
Slik var stuen før: mørk og dyster.

www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen