Mal ute uten å avgi klimagasser

Vanlig vann har erstattet white-spirit som løsemiddel i innendørsmaling, og flere ledende malingprodusenter går i samme miljøvennlige retning med utendørsproduktene.
Svanen-merket utendørsmaling inneholder ikke white-spirit og har meget god bestandighet mot flassing, sprekkdannelse og blæring. Den beholder også glans og farge lenge, og er godt beskyttet mot begroing.
Svanen-merket utendørsmaling inneholder ikke white-spirit og har meget god bestandighet mot flassing, sprekkdannelse og blæring. Den beholder også glans og farge lenge, og er godt beskyttet mot begroing.

Innendørs har løsemiddelfrie malinger lenge vært et krav fra huseiere, malere og myndigheter. For utendørs malinger er miljøhensyn like viktig, og siden et par år finnes også Svanen-merket utendørsmaling, uten tilsats av white-spiriten. Isteden brukes vanlig vann til å tynne malingen og rengjøre pensler i.

Moderne teknologi
- Løsemidlet bærer malingens pigmenter og bindemidler og hjelper malingen å feste og trekke inn i underlaget. Det gjør også malingens konsistens malbar. Når malingen tørker, fordamper løsemidlet og bare den beskyttende malingfilmen blir igjen på veggen. Malinger der vann brukes som løsemiddel, er vesentlig bedre for miljøet og er blitt utviklet med den aller mest moderne teknologien, sier Chresten Nielsen, teknisk sjef i Beckers Norge.

- Når 1 liter white-spirit fordamper, tilsvarer det utslippene fra bilen når du kjører strekningen Oslo-Roma tur og retur, sier Chresten Nielsen.
- Når 1 liter white-spirit fordamper, tilsvarer det utslippene fra bilen når du kjører strekningen Oslo-Roma tur og retur, sier Chresten Nielsen.

Beckers har fjernet white-spiriten fra 99 prosent av alle malinger i sortimentet og har den største andelen vanntynnede malinger av alle malingprodusenter i Norden.

 

Maler verden grønn
- Når 1 liter white-spirit fordamper, tilsvarer det utslippene fra bilen når du kjøer strekningen Oslo-Roma tur og retur. Til fasaden på et normalstort hus brukes gjerne 50 liter maling, som kan inneholde 18 liter white-spirit, sier Chresten Nielsen.

- Malinger som er tynnet med vann fungerer akkurat like godt som løsemiddeltynnede malinger, men uten å skade miljøet, sier han.

Beckers var den første malingprodusenten som fikk Svanen-merket sine utendørsprodukter, og har også fått sertifisert enkelte produkter i henhold til den strenge europeiske miljømerkningen EU blomsten og til det svenske Astma- och allergiförbundets merkeordning.www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen