Mal ute uten å avgi klimagasser
![]() |
Svanen-merket utendørsmaling inneholder ikke white-spirit og har meget god bestandighet mot flassing, sprekkdannelse og blæring. Den beholder også glans og farge lenge, og er godt beskyttet mot begroing. |
Innendørs har løsemiddelfrie malinger lenge vært et krav fra huseiere, malere og myndigheter. For utendørs malinger er miljøhensyn like viktig, og siden et par år finnes også Svanen-merket utendørsmaling, uten tilsats av white-spiriten. Isteden brukes vanlig vann til å tynne malingen og rengjøre pensler i.
Moderne teknologi
- Løsemidlet bærer malingens pigmenter og bindemidler og hjelper malingen å feste og trekke inn i underlaget. Det gjør også malingens konsistens malbar. Når malingen tørker, fordamper løsemidlet og bare den beskyttende malingfilmen blir igjen på veggen. Malinger der vann brukes som løsemiddel, er vesentlig bedre for miljøet og er blitt utviklet med den aller mest moderne teknologien, sier Chresten Nielsen, teknisk sjef i Beckers Norge.
![]() |
- Når 1 liter white-spirit fordamper, tilsvarer det utslippene fra bilen når du kjører strekningen Oslo-Roma tur og retur, sier Chresten Nielsen. |
Beckers har fjernet white-spiriten fra 99 prosent av alle malinger i sortimentet og har den største andelen vanntynnede malinger av alle malingprodusenter i Norden.
Maler verden grønn
- Når 1 liter white-spirit fordamper, tilsvarer det utslippene fra bilen når du kjøer strekningen Oslo-Roma tur og retur. Til fasaden på et normalstort hus brukes gjerne 50 liter maling, som kan inneholde 18 liter white-spirit, sier Chresten Nielsen.
- Malinger som er tynnet med vann fungerer akkurat like godt som løsemiddeltynnede malinger, men uten å skade miljøet, sier han.
Beckers var den første malingprodusenten som fikk Svanen-merket sine utendørsprodukter, og har også fått sertifisert enkelte produkter i henhold til den strenge europeiske miljømerkningen EU blomsten og til det svenske Astma- och allergiförbundets merkeordning.
www.ifi.no
Flere artikler fra alttilbolig.no
Male baderomsplatene?
Færre vannskader med lekkasjestopper
Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.
Etterisoler murvegger på riktig måte
En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd.
Nytt kjøkken til et par tusen kroner
Skap et gjennomtenkt uterom!
Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig
sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.
Slik lykkes du med prydtrær
En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.
Fra beis til maling
Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!
- pressemelding fra Relekta
Miljøvennlig fuging
Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor.
Verktøyguide til malejobben
Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.
Oppdatert om bindingsverk
Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder.
Pressemelding fra Gardena
Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy
En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.
- Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig
- Hybrid betongkonstruksjon like god
- Klar for husvask
- Økt status for badet
- Slik unngår du å skli i trappa
- Slik maler du kjøkkenskapene
- Funkis med kontraster
- Gode vinterråd for huset ditt
- Slik vasker du lakkerte gulv riktig
- Risikosport å kjøpe bolig i Norge
- Ti boligkjøperråd fra SINTEF Byggforsk
- Totalfornyelse av stuen på 1-2-3
- Ja til luksus
- De tre mest vanlige tapetene
- Nettleie
- Gi badet et lite ansiktsløft
- Soverommet med ny funksjon
- Dekorer med sjablong på 1-2-3!
- Tør du lage rom på loftet uten kunnskap?
- Bli kvitt skadedyr
- Ro ned fargene på barnerommet
- Sparkel for deg som skal pusse opp
- Slik maler du trappegangen.
- Godt gulvvalg gir mindre støy
- Design og funksjon på badet
- Åpen trapp
- Veggplater - stadig mer populært
- Storhetens tid
- Steng vannet på hytta etter høstferien
- Tips om fliser
- Stilren klassiker til trappen
- Lek med striper på panelet
- Poler vekk hvite flekker
- Kan brystpanel bli kult?
- Alt kan males - også søppelstativet
- Malt dekor - igjen på moten
- Nullstill veggen med sparkel
- Vi pynter for milliarder, men lar huset råtne på rot
- Betryggende stjernelys
- Fra kaldt til koselig soveromsgulv
- Pene gangveier til en rimelig pris
- Tre gode råd om gardinoppheng
- Slik lykkes du med roser
- Må vi rense gulvet før vi sliper?
- Beskjæring av busker og trær.
- Slik lykkes du med Hagehortensia
- Slik renser du takstein
- Slik lykkes du med klatreplanter
- Hjelp, vinduene flasser!
- Slik lykkes du med stauder