Maling av bølgeblikktak

Bølgeblikk kan også males. Det som er viktig å huske på er å rengjøre platene grundig og bruke produkter som hefter godt på metall.
Maling av bølgeblikktak
 

Ved maling av gammel bølgeblikk er forarbeidet av stor betydning. Det er avgjørende for at malingen skal hefte godt siden maling ikke sitter på en skitten og rusten overflate.

Grundig vask
Det første steget i prosessen er en grundig vask av taket. Bruk kraftvask og skyll godt av med rent vann. Du må få bort alt av støv, skitt og mose. Rust kan du skrubbe vekk med håndkraft og en stålbørste.


Videre må taket behandles med en metallgrunning. Malingsleverandører tilbyr ulike typer grunning. Pass på at den gir ekstra heft på vanskelige underlag og beskytter videre mot rust.

 

Utendørsmaling
Deretter kan du male taket. Også her finnes det ulike produkter du kan velge mellom. Du kan enten bruke en industrimaling eller en utendørsmaling. En industrimaling koster mer, men varer også lenger. Går du for en utendørsmaling, er det viktig å velge en type som gir en glatt overflate og hefter godt til metall.

 

- Etter rengjøring og grunning av taket, kan du påføre to lag med Pansarol Plåttak, anbefaler Trond Riise i Nordsjö. Det er en utendørsmaling for gamle og nye platetak.

 

Dag Frogner Hansen på teknisk service hos Jotun anbefaler Optimal eller Drygolin Extrem Oljemaling.

- Optimal har best fargebestandighet på mørke og sterke farger. Drygolin Extrem Oljemaling er nok bedre på slitasje fra slagrein og hagl, sier Hansen.

 

Men uansett hvilke produkter du velger er sluttresultatet avhengig av et godt forarbeid og grunnarbeid. Derfor bør du ikke ta noen snarveier i arbeidet.www.ifi.no

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen