Nymalt tak gir prikken over i-en

Lav vintersol er avslørende dersom taket kunne trengt et strøk maling. Men når gradene kryper nedover, er luftemulighetene begrenset, og mange kvier seg for å sette i gang. Med helsevennlig og luktfri maling kan malejobben fint gjøres mens små og store oppholder seg i huset.

Picture 962
Ha veggfargen i tankene når du velger takfarge, så blir resultatet helhetlig.

Det er fort gjort å glemme taket når et rom skal pusses opp. Men taket er som regel den største sammenhengende, synlige flaten i et rom, og slurv med vedlikeholdet her blir fort synlig. Nå som solen er på vei tilbake og er ekstra lav på himmelen, blir skjolder i taket ekstra synlig. Maling av tak er ikke vanskelig, og med en fin farge i riktig malingtype kan rommet få den ettertraktede prikken over i-en.

Hvitt er ikke hvitt 
De fleste tak er hvite. Men det er viktig å huske på at hvitt ikke bare er hvitt. Noen ganger er det ønskelig at taket skal ha en forsiktig fargedreining mot det varme, og andre ganger mot det kalde. Forskjellene kan kanskje virke ubetydelige, men det er disse små nyansene som gir det helhetlige resultatet man ofte er på jakt etter. Ha derfor veggfargen i tankene når du velger farge til taket. Er du i tvil, kan ofte betjeningen hos fargehandleren komme med gode råd.

Sens takmaling er anbefalt av NAAF.

Helsevennlig takmaling
Når taket skal males og mulighetene for utlufting er små, er det greit å vite at det finnes gode, helsevennlige alternativer. Sens Tak fra Jotun er utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), som kan gå god for at denne malingen er trygg for personer med astma- og allergiplager, gravide og småbarnsfamilier.

Malingen har minimal lukt, og avgir ikke skadelig avdamping. Den er i tillegg lett å jobbe med, dekker godt, og gir taket et matt og skjoldfritt resultat.

Sens Tak finnes i tillegg til hvit i fargene 1001 Egghvit, 8282 Hvit Pepper, 1622 Refleksjon, 1024 Tidløs, 9904 Skumring og 471 Lys Antikk.

 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen