Rive av våtromstapet?

På badet har vi et våtromstapet som er stygt og fullt av sår. Må vi fjerne det gamle tapetet før vi legger ny?

 

Våtromstapet med mosaikkmønster fra Borge.
Våtromstapet med mosaikkmønster fra Borge.

Ved all tapetsering må veggene være faste, slette og rene. Ved oppsett av våtromstapet er det i stor grad viktig å være nøyaktig med grunnarbeidet. Slurv kan føre til skader som er dyre å rette opp i. 

Teknisk sett er det ingenting i veien for å legge et nytt våtromstapet over et gammelt tapet, dersom det gamle tapetet sitter godt til underlaget. 

Fjern tapetet
Allikevel anbefaler ekspertene å fjerne det gamle tapetet av to grunner. For det første gir våtromstapet som underlag det nye tapetet dårlig heft. For det andre kan du sjekke veggen for fuktskader ved å ta ned det gamle tapetet. 

Heft
Oversiden av våtromstapeter gir ikke det optimale utgangspunktet for heft. Mange overflater har også mye tekstur, som gjør at et nytt tapet vil sitte enda dårligere. Dette vil føre til at resultatet blir lite motstandsdyktig, og ikke holder den kvaliteten som trengs på et bad som brukes mye. 

Fukt
- Ved å fjerne det gamle får man sjekket at veggen bak er tørr, påpeker Roar Aune, hos tapetleverandøren Borge. Om det oppstår fuktskader på badet, kan kostnadene bli skyhøye. Dermed kan det være en god investering å bruke litt tid på å rive av det gamle tapetet for å sjekke veggen for fuktskader.www.ifi.no
 

Flere artikler fra alttilbolig.no

270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

image002

Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig

En studie av trefasader viser at norsk furu og gran uten overflatebehandling medfører lavest utslipp av klimagasser gjennom levetiden.

Les mer...
hybrid lettbetong

Hybrid betongkonstruksjon like god

En fersk doktoravhandling viser hvordan lettbetong kan benyttes i kombinasjon med normal betong for å oppnå et lettere, men like bra konstruksjonselement. I tillegg isolerer lettbetongen bedre.

Les mer...
2

Klar for husvask

Et nyvasket hus gir en god følelse, både om vasken er inne eller ute! Særlig før 17. mai og sommer, når du skal oppholde deg mye ute, er det fint med rene husvegger. Nå som det har blitt lysere i været, er det dessuten på tide å sjekke husveggen.

Les mer...
Vinyl_badet_forbo1

Økt status for badet

Nordmenns forhold til badet har endret seg de siste årene - fra et bruksrom til et nytelsesrom. Dette øker interessen for rommet.

Les mer...
montering av takpanel

Montering av invendig takpanel - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer monterer takpanel.

Les mer...
velge riktig drill

Hvilken drill skal jeg velge? - video fra Coop Bygg

Video som gir deg tips for hvilken drill du skal velge.

Les mer...
sette inn garasjedør

Slik setter du inn garasjedør - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer dør i garasjen.

Les mer...
Teppeabo_halvsirkel

Slik unngår du å skli i trappa

Med to små barn har jeg hjertet i halsen hver gang de løper opp og ned vår gamle tretrapp. De løper hele tiden i stedet for å gå. Hvilke muligheter har vi for å gjøre trappen mer sklisikker, og samtidig gjøre at det ser fint ut?

Les mer...
1

Slik maler du kjøkkenskapene

Forny kjøkkenskapene med maling! Slik gjøres det; steg-for-steg.

Les mer...
En anelse rødt tilfører temperament til den sobre skalaen av sort, hvitt og naturtoner

Funkis med kontraster

Oppussingsentusiasten Stewart L. Stjernholm er perfeksjonist. Han forvandlet sin ærverdige funkisbolig med millimeterpresisjon.

Les mer...

Til toppen