Sparkel for deg som skal pusse opp

Når tak eller vegger skal sparkles, sparer du mye tid og arbeid ved å velge en sparkelmasse som er enkel å påføre, som herder raskt, er lett å slipe og kan benyttes til alle typer underlag.

sparkel for deg dom skal pusse opp.jpg
 

Det bygges mye på Tjuvholmen om dagen, både næringsbygg og boliger.

Store betongkonstruksjoner vokser opp overalt, og mange underleverandører jobber på spreng for å holde tidsfristene.

Ifi.no tok en tur rundt i nybygg som foreløpig bare besto av et betongskjelett – råbygg som tilsynelatende var milevis fra å kunne tas i bruk.

Effektivitet en forutsetning

En av underleverandørene vi fant ytterst på Tjuvholmen, var malermesterfirmaet Hunvik & Co AS som var i full gang med å klargjøre for maling av vegger og tak.

Prosjektleder Karstein Midthjell kan fortelle oss at det skal være en rask innflytting i disse lokalene og de derfor må velge løsninger som er raske og effektive, og som gir et perfekt resultat.

– Her ser du at betongen er full av slisser etter forskalingsbord. Slissene kan være opp til ti centimeter brede og tre til fem centimeter dype. Som du ser er det til sammen flere kilometer med slike slisser i dette bygget. Takket være en ny og bedre sparkelmasse kan vi nå ta ansvaret for hele prosessen med avretting og maling. Det gir bedre kvalitetssikring, og det gir oss muligheten til å utvide entreprisen. Tidligere har dette arbeidet først og fremst vært utført av murerne, men kan altså med fordel tas hånd om av malerne, hevder Midthjell.

Mange fordeler

Distrikssjef hos Casco, Lars R. Johannessen forteller at de foreløpig har levert fire tonn sementbasert sparkel til dette prosjektet.

– Denne sparkelen kom på markedet for et halvt år siden, og mange har allerede fått øynene opp for de mange fordelene til Scönox RDF. For det første er dette en sparkelmasse som kan benyttes på alle underlag, oftest uten primer eller noen annen form for forberedende behandling. Dette gjelder også for sugende underlag. Massen er svært smidig og enkel å påføre, og den er lett å slipe. Ved påføring av tynne lag er den slipbar allerede etter en time. Til slutt helsparkles vegger og tak med sandsparkel som finslipes og gir et helt jevnt og glatt underlag for malingen. Sparkelen har ingen krymping eller sprekkdannelse, sier han.

For prosjekt og hjemmebruk

Den sementbaserte sparkelen er hvit og kan benyttes overalt, også i våtrom; dette i motsetning til tradisjonell, gipsbasert sparkel. Å benytte samme produktet på alle flater, i alle rom, gir også en rasjonaliseringsgevinst og en vesentlig kvalitetssikring. Schönox RDF leveres i pulverform i 20 kilos sekker for større prosjekter og i fire kilos forpakninger for mindre oppussingsarbeider. Dette er en nyttig allround reparasjonssparkel som kan påføres med brett, så vel som rull. Den er et glimrende alternativ ved helsparkling av veggfliser. Sparkelen kan helles ut av sekken og røres ut med vann, uten antydning til svevestøv.

ifi_450x70_1.jpg
www.ifi.no

 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen