Tak og vegg

- her finner du informasjon om utvendig tak og vegger.

Søk i google:
Tak , vegg , kledning , taksteintakrenner , takbeslag , glasert takstein , vask av takstein , bytte kledning , takpapp , shingel , takstoler , takprodukter , rengjøring av vegg

1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
image002

Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig

En studie av trefasader viser at norsk furu og gran uten overflatebehandling medfører lavest utslipp av klimagasser gjennom levetiden.

Les mer...
2

Klar for husvask

Et nyvasket hus gir en god følelse, både om vasken er inne eller ute! Særlig før 17. mai og sommer, når du skal oppholde deg mye ute, er det fint med rene husvegger. Nå som det har blitt lysere i været, er det dessuten på tide å sjekke husveggen.

Les mer...
snømåking på taket

Gode vinterråd for huset ditt

Vinteren kan være en stor påkjenning for huset. Men med noen enkle grep kan du forebygge kostbare skader.

Les mer...
Et uinnredet loft representerer et stort potensial i en bolig. Innredning av loftsrom øker både arealet, bruksmulighetene og salgsverdien av boligen din. Trenger du ekstra penger, eller hadde det vært fint for barna å ha besteforeldrene i nærheten? U

Tør du lage rom på loftet uten kunnskap?

Mange gjør hobbysnekrejobber på loftet, men her er det mye å passe på for å få et godt resultat. En ny utgave av boka Lag rom på loftet viser trygge og dokumenterte løsninger.

Les mer...
hus

Vi pynter for milliarder, men lar huset råtne på rot

Nordmenn bruker hvert år milliardbeløp på boligene sine, men mangler kunnskap om hva som er lønnsom bruk av oppussingskronene.

Les mer...
takstein

Slik renser du takstein

Takstein i tegl eller betong er blant de vanligste formene for taktekking her i landet. Dette er materialer som gjennom århundrer er benyttet for å beskytte bygningers mest sårbare, utvendige flater. Taket utsettes for slitasje fra vær og vind, is, snø, luftforurensninger og angrep av mose og alger.

Les mer...
1

Bli kvitt skadedyrene

Vi går inn i en hyttesesong, da håper de fleste at ferieminnene blir gode. Med en rekke hjelpemidler unngår du at maur, veps og mus blir de hyppigste hyttegjestene.
Les mer...
Vet du hva du går til, slipper du dyre overraskelser i ettertid.

Sjekk dette når du kjøper bolig med oppussingsbehov

Et billig oppussingsobjekt kan raskt gå fra drøm til mareritt. Men ved å foreta en grundig undersøkelse av boligen, og stille de riktige spørsmålene, går du bedre forberedt inn i prosjektet.
Les mer...
isola

Slik utfører du taktekking

Prosjekteringsveiledning for taktekking fra Isola
Les mer...
spikre

Tips til deg som skal spikre ute

Vær obs på at du ikke bruker for mye styrke når du spikrer - du kan risikere råteskade!
Les mer...
-Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten - å bare påføre vaskemiddel er ikke nok, sier Enrico Bastiani i Nordsjö.

Skrubb skitten vekk!

Etter vinteren trenger fasaden en grundig vask. På kledningen fester det seg pollen, skitt og smuss som kan gi grobunn for svertesopp og mugg. Etter vask kan huset faktisk bli så fint at det ikke trenger ommaling!
Les mer...
1

Enkelt vårstell med riktig pad

Før vi flytter ut i hager og på terrasser, føles det godt med en grundig vask av grillen, hagemøblene og vinterhjulene til bilen. Med en skurepad som har et godt grep går jobben i en fei.
Les mer...
Overflatesopp florerer på norske husvegger. En skikkelig vask vil drepe soppen og gi malingen et nytt og friskt utseende. Det er derfor lurt å gjøre husvasken til en årlig rutine.

Vask er godt vedlikehold

Overflatesopp florerer på norske husvegger. En skikkelig vask vil drepe soppen og gi malingen et nytt og friskt utseende. Det er derfor lurt å gjøre husvasken til en årlig rutine.
Les mer...Til toppen