Ti mestertips for maling av kjøkken

Å male om kjøkkeninnredningen er en rimelig måte å fornye kjøkkenet på. Her får du malermesternes beste tips for oppussing av kjøkkenet!
Med noen liter maling og egnet verktøy kommer du langt med å fornye kjøkkenet.
Med noen liter maling og egnet verktøy kommer du langt med å fornye kjøkkenet.

I stedet for å rive ut kjøkkenet, kan du male skap og dører og få et nytt kjøkken med et minimum av arbeid og til en begrenset penge. Vi gir deg de beste oppussingstipsene fra to malermestere og en verktøyekspert!

1. Vask grundig

Det er svært viktig å rengjøre underlaget nøye på et kjøkken. Bruk Husvask, Forvask, Grovrent eller lignende for å fjerne alt gammelt fett.

2. Slip lett og forsiktig

Slip overflaten lett for å bedre heften. Slipekloss med korning 150 er egnet oppgaven. Hvis skapdørene er laget av MDF, er det viktig ikke å pusse for hardt på kantene. Da vil de bli ødelagt, trekke vann og svelle.

3. Arbeid systematisk

La gjerne dørene henge på plass ved maling. Da går jobben raskere enn om du skal montere dem ned. Begynn med speilet på døren, før kanter og ramtre males. Gjør deg ferdig med én og én del før du går videre.

4. Velg riktig maling

Velg en malingtype som er slitesterk og som tåler vask. Dette gjelder både for kjøkkenskapene og for veggen over benkeplaten. Husk å bruke grunning for å sikre heften.

5. Se opp for sig

Det er lett å få sig i malingen ved innfresinger og profiler. Ikke legg på for mye maling, så unngås problemet.

6. Velg riktig verktøy

Bruk rull til påføring og stryk ut malingen med en fordriver, også kalt etterstryker. Pensel brukes til påføring bare der rullen ikke kommer til. Slip vekk fiberreisning mellom hvert strøk.

7. Mett verktøyet

Mett alt verktøy med maling før du begynner. Mettet verktøy vil gi et bedre resultat og gjør at du kan jobbe mer effektivt med vanntynnbar maling. oppbevar rull, pensel og fordriver i en fuktig fille når de ikke er i bruk, så tørker ikke malingen inn i verktøyet.

8. Én farge

Mal hele skapdøren i samme farge – både innfresinger og profiler – for et rolig helhetsinntrykk. Her er det brukt Støvlilla B-10/S 4010-R50B.

9. Kjøp nye håndtak

Skift knotter og håndtak på kjøkkenskapene etter at du har malt dem. Det er en rask og enkel måte å forandre kjøkkenet på.

10. Farge på sokkel


Husk å male sokkellisten. Det vanlige er at den går i ett med skapene. Det er også viktig at fargen går godt med gulvets farge.www.ifi.no
 

Flere artikler fra alttilbolig.no

270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

image002

Ubehandlet gran og furu mest klimavennlig

En studie av trefasader viser at norsk furu og gran uten overflatebehandling medfører lavest utslipp av klimagasser gjennom levetiden.

Les mer...
hybrid lettbetong

Hybrid betongkonstruksjon like god

En fersk doktoravhandling viser hvordan lettbetong kan benyttes i kombinasjon med normal betong for å oppnå et lettere, men like bra konstruksjonselement. I tillegg isolerer lettbetongen bedre.

Les mer...
2

Klar for husvask

Et nyvasket hus gir en god følelse, både om vasken er inne eller ute! Særlig før 17. mai og sommer, når du skal oppholde deg mye ute, er det fint med rene husvegger. Nå som det har blitt lysere i været, er det dessuten på tide å sjekke husveggen.

Les mer...
Vinyl_badet_forbo1

Økt status for badet

Nordmenns forhold til badet har endret seg de siste årene - fra et bruksrom til et nytelsesrom. Dette øker interessen for rommet.

Les mer...
montering av takpanel

Montering av invendig takpanel - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer monterer takpanel.

Les mer...
velge riktig drill

Hvilken drill skal jeg velge? - video fra Coop Bygg

Video som gir deg tips for hvilken drill du skal velge.

Les mer...
sette inn garasjedør

Slik setter du inn garasjedør - video fra Maxbo

Video som viser deg hvordan du monterer dør i garasjen.

Les mer...
Teppeabo_halvsirkel

Slik unngår du å skli i trappa

Med to små barn har jeg hjertet i halsen hver gang de løper opp og ned vår gamle tretrapp. De løper hele tiden i stedet for å gå. Hvilke muligheter har vi for å gjøre trappen mer sklisikker, og samtidig gjøre at det ser fint ut?

Les mer...
1

Slik maler du kjøkkenskapene

Forny kjøkkenskapene med maling! Slik gjøres det; steg-for-steg.

Les mer...
En anelse rødt tilfører temperament til den sobre skalaen av sort, hvitt og naturtoner

Funkis med kontraster

Oppussingsentusiasten Stewart L. Stjernholm er perfeksjonist. Han forvandlet sin ærverdige funkisbolig med millimeterpresisjon.

Les mer...

Til toppen