Totalfornyelse av stuen på 1-2-3

Løpet er langt ifra kjørt om du kunne tenke deg å fiffe opp stuen med nye vegger før julen ringes inn. Ved å velge smarte og kjappe løsninger kan rommet bli nytt og tidsriktig i løpet av en helg.

Panelplater er en raskt voksende produktkategori her til lands. Og det er kanskje ikke så rart; ferdigmalte eller –tapetserte plater er kjapt og enkelt å montere, og finnes nå i et hav av spennende design. Om du er villig til å ofre ca. 1 cm av rommets bredde, kan du fint montere nye plater oppå den eksisterende veggen du har – det krever verken håndverkere eller forhåndskunnskap.

Nordmenn liker enkel fornyelse

Sodra_Valmuefro.jpg
 

- Vi nordmenn liker jo ting som gjør det enkelt for oss og som gjør at vi kan gjøre ting selv. Ferdige veggplater er et godt eksempel på slike enkle løsninger som vi har trykket til vårt bryst. Vi kjøper allerede mye veggplater, men det er helt tydelig at produsentene ser et enda større potensiale, for produktutvalget innen veggplater har det siste halve året økt dramatisk, sier Bjørg Owren, adm. direktør i ifi.no.

Ifølge Owren har den siste tidens lanseringer bidratt til å gjøre veggplater mer tidsriktige og trendy.

- Farge- og interiørverden dreier seg så definitivt om mote og trender, og produsentene følger svært godt med på denne markedsutviklingen. Slette vegger i spreke farger, penselfinish og tapetserte flater er en viktig del av det totale trendbildet, og det er derfor ekstra morsomt at disse løsningene også er tilgjengelig i ferdigløsninger som er lett å få til på kort tid, sier Owren.

Her er eksempler på et lite knippe gode ferdigløsninger for å få nye vegger:

RBI_smartpanel_mountaingrey.jpg
Smartpanel Trend i fargen Mountain Grey.

Ferdigmalte slette plater

Slette vegger er en viktig del av trendbildet, og står derfor på manges ønskeliste. Men å skulle montere opp gips eller spon, for deretter sparkle alle skjøter før man grunner og maler, kan fort bli en tidkrevende affære. Dette har fått produsentene til å tenke nytt, og i høst ble det for første gang lansert ferdigmalte, slette plater i tidsriktige farger.

Produsenten RBI Interiør har hyret inn interiørstylist Signe Schineller til å sette sammen en tidsriktig fargepalett, og resultatet er 13 nye farger som spenner fra duse pasteller, grått og greige til kulørsterke blå eller oransje farger. Platene i Smartpanel Trend-serien har en tykkelse på 11 mm, er 62 cm brede, og 239 cm høye. Ved hjelp av et enkelt klikksystem som gir tette skjøter kan platene fint monteres direkte på eksisterende vegg.

Ferdigmalte panelplater med penselfinish

Sodra_Valmuefro.jpg
Beverpanel fra Södra Interiör i fargen Valmuefrø.

En annen viktig trend om dagen er håndverk og det uperfekte. Innen denne retningen skal ting helst se litt hjemmelaget eller unikt ut, og i alle fall ikke være perfekt fra fabrikk. For å få denne følelsen av ekte håndverk har penselfinish på malte flater blitt viktig. Dette er også et poeng produsentene av ferdigmalte plater har grepet tak i.

Södra Interiörs Beverpanel leveres ferdigbehandlet med tre strøk, hvorav det siste strøket er håndmalt, noe som gir denne ettertraktede finishen. Platene finnes med tre profiler og med fem farger som standard, men kan produseres i spesialfarge på bestilling. Platene i Beverpanelserien er 11 mm tykke, 61,9 cm brede og 239 cm høye, og kan gjerne monteres på eksisterende vegg.

Ferdigtapetserte plater

byggma_forestia_walls4you_10432.jpg
Walls4You fra Forestia/Byggma.

Tapet er ikke til å komme utenom i trendbildet, og man ser stadig nye og innovative varianter regnet for vegg. Men tapet kan kun settes på slette vegger – noe som har gjort de spennende mønstrene utilgjengelige for alle med panel eller andre strukturerte vegger. Har man en vegg som er uegnet for tapet, er ferdigtapetserte veggplater derfor et godt alternativ.

Walls4You-konseptet til Byggma består i 40 tapetdesign på høykvalitets sponplater som godt kan monteres både rett på eksisterende vegg.  Montering av platene er enkel, og med en smart låseprofil blir skjøten lite synlig. Platene i serien er 12 mm tykke, 62 cm brede og 239 cm høye.

ifi_450x70_1.jpg
www.ifi.no

 

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen