Tre gode råd om gardinoppheng

Fordelene ved å kjøpe gardin på metervare istedenfor ferdigsydde høyder fra billigbutikken er flere. Du får noe som er tilpasset rommet og som ingen andre har. Investerer du også i fôr vil gardinen henge penere. Her er noen gode gardinråd!

For at gardinen skal henge pent sys først dobbelt fald nede, og deretter lages dobbel sidefald. Jarekanten må klippes vekk.

- Hvorfor velge gardin på metervare og søm, når man kan få ferdige lengder raskt og rimelig?

Ekspertene på interiørtekstil mener ferdigsydde høyder kan være greit som en nødløsning. Men fordelen ved å finne stoff selv og få enten sy selv, eller få høydene det sydd for seg, oppveier både pris og at man må vente litt.

Du får en gardin som er bedre og varer lenger. Du får også en gardin som er tilpasset rommet og interiøret og kan fritt velge type oppheng. Og ikke minst: du får en gardin som henger penere!

- Hvorfor er det vanskelig å få ferdige høyder til å henge pent?

Med ferdigsydde høyder er det mange ganger vanskelig å få gardinen til å avslutte med en pen bue. I stedet vipper hjørnene vipper utover og ofte ”snerper” de litt på midten. Dette skjer fordi stoffet som regel er en rimelig kvalitet og sydd feil.

Smale sidesømmer og en fald nede som er sydd til slutt, gjør at sidesømmene strammer og falden nede tipper ut.

Gardiner med fôr får mer fylde og tyngde, faller penere og får flottere buer. Her er gardinen foret med et matchende stoff. Dette gardinstoffet kommer fra

- Hva er trikset for å få gardinen til å henge pent?

Jarekanten klippes bort og gardinen legges opp før sidebrettene syes. Det anbefales dobbelt fall nede; 7+8 cm. Sidene brettes inn 2+3 cm.

En fôret gardin henger også penere. Det kommer av at foldene blir mykere og rundere og gardinen får mer volum.

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen