Våg å være deg selv

- Våg å være deg selv og ikke kopier alle andre, oppfordrer interiørdesigner Halvor Bakke. Mer fargebruk og færre ting er andre hete høsttips.
Finn din egen stil, og gjennomfør stilen i huste.
Finn din egen stil, og gjennomfør stilen i huset.

Halvor Bakke, kjent for de fleste fra Homsepatruljen og Norges styggeste rom på TV3, lanserer i høst sin tredje interiørkolleksjon og er aktuell både med fargekart og snart en egen tapetkolleksjon for Fargerike. Brennende opptatt av interiør og farger har han mange praktiske tips på lager. Å bruke mer farger og å finne sin egen stil, i stedet for å kopiere alle andres er et par av dem.

Historier på boks
For å inspirere andre gjelder det å være inspirert selv. Dufter og reiser er viktige inspirasjons-kilder for interiørdesigneren, og han har notatblokka klar i lomma når han farter rundt i inn- og utland. Utallige reiseopplevelser og stemninger er også utgangspunktet for det nye fargekartet for Fargerike. Bilder og stemninger fra steder som for eksempel Karibien, Amsterdam og Svalbard har blitt til maling på et spann - etter at Halvor har hengt over blandemaskinene, og malingseksperter har mikset i dagevis.

 

Halvor Bakke har laget et nytt fargekart for Fargerike som er inspirert av reiser i inn- og utland
Halvor Bakke har laget et nytt fargekart for Fargerike som er inspirert av reiser i inn- og utland

- Dette er ikke noe vi har funnet på – kartet er basert på virkelige reiseopplevelser der sted, lys, skygge, lukt, temperatur, snø, stein og sol har påvirket sansene, forteller han engasjert, og ser man på kartet får man lyst til både å male og reise!

Hvem er jeg
Om trivsel var et krydder, ville det duftet både inne og ute på det lille småbruket der Halvor bor, men ikke alle har det sånn. Og interiørdesignerens oppgave er mange ganger å hjelpe folk til å finne seg selv og sin stil, finne ro og skape trivsel i alle tingene og kaoset de omgir seg med til daglig.

 

- Våg å være deg selv når du innreder hjemme, og ikke kopier det alle andre har, sier interiørdesigner Halvor Bakke.
- Våg å være deg selv når du innreder hjemme, og ikke kopier det alle andre har, sier interiørdesigner Halvor Bakke.

- Hvem er jeg mest og hva liker jeg mest er spørsmål man må stille seg. Dessuten er det lurt å velge én stil og ikke mange, råder den erfarne interiørdesigneren og stylisten. Fjern halvparten av alt du eier, la ting få hvile litt, heng opp fem bilder i stedet for ti, er andre praktiske råd man kommer langt med. Halvor har også tro på at man mange ganger kan bruke de tingene man har på nytt, i stedet for å kjøpe så mange nye.

 

- Fjern alt og ta med en venn eller en interiørekspert som ser rommet på nytt til å gi råd om hvordan du skal innrede stua di, oppfordrer han. Selv ønsker han ofte ikke å se hvordan et rom ser er ut før han begynner å jobbe med det for å ikke bli påvirket av de gamle løsningene.

En annen ting folk bommer på er å ha både peis og tv m.m. på samme rom.

 

- Man må velge hva man vil se på, peisen eller tv, og hvorfor skal sofaen absolutt stå oppi et hjørne? Den kan stå midt i rommet for eksempel, sier han engasjert.

Halvor brenner også for er mer fargebruk.

 

- Jeg er så lei eggehvite vegger og eikegulv! Hvorfor ikke bruke mer farger? Hvorfor må f.eks. alle vindusprodusenter lage eggehvite vinduer som standardfarge, sier han og avslører at han egentlig ikke er så opptatt av trender, men mer av riktig stil og fargebruk for den enkelte.

Interiørdesigner Halvor Bakke oppfordrer oss til å bruke mer farger i interiøret.
Interiørdesigner Halvor Bakke oppfordrer oss til å bruke mer farger i interiøret.

Og at fargebruk og ”riktig” interiør for den enkelte skaper trivsel og en bedre hverdag har han erfart både på skjermen og i møte med mange mennesker. SMS, e-poster og tilfeldige møter med tv-seere bekrefter dette gang på gang.

 

- Vår generasjon lever så masete og stressende med tidsklemme og prestasjonsfokus. Derfor er det viktig at huset og hytta er et sted der man både kan hvile og finne nye energi. Jeg tror at mennesker har et bedre liv om de er fornøyd med hvordan de har det hjemme, sier han, og tilføyer at det ikke handler om at vi nødvendigvis skal kjøpe oss et nytt, komplett hjem, men at vi alle har muligheter om vi virkelig vil – vi har vår egen unike historie og ting som kan brukes på nye måter!

Flere artikler fra alttilbolig.no

1

Male baderomsplatene?

Vårt bad fra 1976 fungerer helt fint. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?
Les mer...

water damaged basement

Færre vannskader med lekkasjestopper

Lekkasjestoppere registrerer lekkasje, stanser vanntilførselen og begrenser dermed følgeskadene etter lekkasjer fra løse vanninstallasjoner. Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper.

Les mer...
ildet viser en murvegg som er etterisolert utvendig med murt forblending. Forblendingen er lagt opp på konsoller med betongbjelke mellom. Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk

Etterisoler murvegger på riktig måte

En rekke forhold spiller inn når man skal etterisolere eldre vegger av mur. En ny anvisning i Byggforskserien gir gode råd. 

Les mer...
Bruk et fint slipepapir og tørk godt av alt støv etterpå, gjerne med en mikrofiberklut.

Nytt kjøkken til et par tusen kroner

Kjøkkenet er både et arbeidsrom og et hyggelig oppholdsrom. Her kan familien samle seg til måltidene, og her kan barna gjøre lekser på kjøkkenbordet mens de voksne lager mat. Rommet blir mye brukt - og mye slitt. En oppfriskning behøver ikke koste så mye.
Les mer...
utemiljø

Skap et gjennomtenkt uterom!

Dobbelgarasje og terrasse er kommet for å bli, og det samme er utemiljø! Hagen eller balkongen er ikke lenger et sted for tilfeldig 

sammensatte hagemøbler og krakker, men heller et sted for hvile, rekreasjon og sosiale aktiviteter i skjønn forening ved hjelp av gjennomtenkt planlegging og stilige utemiljø produkter.

Les mer...
Salix integra

Slik lykkes du med prydtrær

En hage har behov for noen større vekster for å skape dybde og myke opp større flater enten i form av store hus eller store flate hagearealer.

Les mer...
Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler mye lys.

Fra beis til maling

Når karmene og listverket ved vinduene innvendig er beiset brune og skal males hvite, må et systemskifte til. Slik går du frem da!

Les mer...
1

- pressemelding fra Relekta

Miljøvennlig fuging

Det blir mer og mer fokus på miljø i byggebransjen. Derfor har Relekta lansert fugemassen 101 Miljøfug. Den tilfredsstiller emisjonskravene til Breeam Nor. 

Les mer...
1

Verktøyguide til malejobben

Å male fasaden er en stor jobb som kan være kostbar - akkurat derfor er det viktig å være grundig i utførelsen. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig. God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger.

Les mer...
Fig. 01Ulike komponenter i bindingsverksvegger

Oppdatert om bindingsverk

Byggforskseriens praktiske retningslinjer for dimensjonering og utførelse av bindingsverk i småhus er revidert og oppdatert etter gjeldende standarder. 

Les mer...
270

Pressemelding fra Gardena

Robotgressklipper: byens flotteste plen og fritid uten støy

En plen som klippes av en robot-gressklipper, er alltid velholdt.

Les mer...

Til toppen